Forssan Seudun Sukeltajat

Vuonna 1986 joukko ”kuivanmaan” sukeltajia kokoontui yhteen ja perustettiin Forssan Seudun Sukeltajat Ry.

Toimintamme on aktiivista vuodenajasta riippumatta. Talvella ohjelmaan kuuluvat sukelluskurssit ja halliharjoittelu (Forssan Vesihelmi). Talvella harrastamme myös avantosukellusta, joka on saanut yhä enemmän jalansijaa sukeltajiemme saadessa lisää koulutusta ja kokemusta. Jo tavaksi ovat muodostuneet uuden vuoden sukellus, keväthankien aikaan tehtävä ”makkarasukellus” sekä ympärivuotiset äkkilähdöt lähialueiden sukellusjärville. Kesällä, aktiivisimpaan sukellusajankohtaan, mahdutetaan leirejä niin sisämaan järville ja louhoksille kuin merelle. Monipuoliseen toimintaan olemme pyrkineet määrätietoisella ja pitkäjänteisellä työllä.

Juniorit (kuutit) on otettu huomioon vuodesta 1994, jolloin järjestettiin ensimmäinen perusvälinekurssi seuran omin voimin. Hallikautena seuran juniorit saavat ohjattua ohjelmaa Forssan Vesihelmessä

Vuosittain järjestämme myös kansainväliseen sukelluskorttiin oikeuttavan laitesukelluskurssin (CMAS P1). Teoria- ja allastuntien lisäksi kurssin lopuksi suoritetaan harjoitteita avovedessä (viikonloppuleiri). P1 kurssin tarkoituksena on kouluttaa sukeltajia, joilla on taidot sukeltaa avovedessä kokeneemman sukeltajan parina. P1 kurssilaiset saavat valmiuden osallistua myöhemmin järjestettäville jatkokursseille. Jatkokursseja  (CMAS P2, P3) järjestämme halukkuuden mukaan.

Pääpaino kaikessa tekemisessämme on turvallisuus. Koulutuksessa noudatetaan tiukkoja liitto- ja seurakohtaisia turvamääräyksiä tarkoituksena luoda kaikille miellyttävä pohja harrastaa.

Sukeltaminen antaa mahdollisuuden tutustua uuteen maailmaan. Parhaimmillaan sukeltaminen on täydellinen vastapaino arjen aherrukseen. Olet nuori tai vanha, nainen tai mies, tyttö tai poika, kokeile sukeltamista ja ole seikkailija!